Locatie en bereikbaarheid

Hirsch & Cie is gelegen aan het altijd in beweging zijnde Leidseplein, tegen Oud-Zuid aan en met het historische centrum van Amsterdam in de ‘voortuin’ . Het is een bruisend plein vol inspiratie en het hart van cultureel Amsterdam. U vindt hier de Stadsschouwburg, het Nieuwe de La Mar, theater Bellevue, De Balie en talloze andere culturele initiatieven. Mocht u nog meer culturele diepgang zoeken dan bent u binnen 5 minuten wandelen op het Museumplein met het onlangs prachtig gerenoveerde Rijksmuseum, Stedelijk Museum, Van Gogh Museum en het Concertgebouw.

 

Het Leidseplein en omgeving is wellicht van oudsher het meest bekend om haar zeer gevarieerde horeca aanbod. Er is voor ieder wat wils, van gelegenheden voor een snelle lunch, restaurants voor zakelijke diners of bijvoorbeeld grand-cafés voor ontmoetingen na het werk.

 

Op zoek naar ontspanning? In de directe omgeving van het Leidseplein vindt u het meest bekende park van Amsterdam, het Vondelpark. Of u kunt een wandeling maken over de grachten van Amsterdam, onderdeel van de Wereld Erfgoedlijst. De mogelijkhedenzijn eindeloos.

 

Het Leidseplein is uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer, zo kunt u van alle belangrijke stations gemakkelijk per tram naar het Leidseplein komen. Met de auto is het Leidseplein ook bereikbaar, op uitnodiging kunt u zelfs in hartje Amsterdam onder het gebouw parkeren in de Hirsch & Cie garage.

Routebeschrijving

Wat fijn dat we u mogen begroeten op het Hirsch & Cie. Let op: Het Leidseplein is vanaf heden voetgangers en fietsersgebied, leest u daarom deze routebeschrijving goed door.

 

Met de fiets:

Het Leidseplein is goed met de fiets te bereiken. Let op dat u uw fiets parkeert in de aangewezen vakken. Fietsen buiten deze vakken worden door handhaving meegenomen. Wij adviseren de fietsenstalling Paradiso, Weteringschans 4a.
 
Met de scooter (gele plaat):

Het Leidseplein is auto- en scootervrij, u kunt uw scooter parkeren in één van de vakken aan de Zieseniskade, de Weteringschans, het Raamplein of langs de Leidsekade. Het Hirsch & Cie is te voet bereikbaar.
 
Met het openbaar vervoer:
Het Hirschgebouw bevindt zich tegenover de Stadsschouwburg en het American Hotel. Vanaf het Centraal Station brengen de trams 1, 2 en 5 u binnen 15 minuten naar het Leidseplein. Vanaf het Amstelstation kunt u de metro nemen naar het Weesperplein en vanaf daar de trams 7 of 10 naar het Leidseplein (± 15 minuten).

 

Met de auto:
Vanuit A9, A4, volgt u A10 zuid. U neemt de afslag S108 op de Ring A10. Aan het einde van de afslag gaat u bij de stoplichten rechtsaf de Amstelveenseweg op. U volgt de Amstelveense weg met een bocht naar rechts en gaat bij het eerstvolgende stoplicht rechtdoor de stadionweg op. Deze vervolgt u tot het Shell benzine station aan uw rechterhand. Bij deze stoplichten slaat u linksaf de Hobbemakade op. Voorbij het Rijksmuseum slaat u linksaf de Stadhouderskade op. Bij het 1e verkeerslicht na het Vondelpark (ter hoogte van het Marriot Hotel) slaat u rechtsaf over de trambaan de Leidsebrug op. Direct over de Leidsebrug slaat u rechtsaf richting  de Leidsekade, de ingang van de parkeergarage Hirsch & Cie* is aan uw linkerhand ter hoogte van Leidsekade 107. Let op: De afslag naar het Leidseplein is alleen voor bestemmingsverkeer, maar voor u dus toegestaan om deze afslag te nemen.
 
Met de auto:

Vanuit A1 neemt u Ring Oost en houdt u links aan om in te voegen op E35, na 1,2 km neemt u afslag S112 op de Ring A10. Aan het einde van de afslag gaat u linksaf en vervolgt u de S112 via de Gooiseweg tot aan de Amstel Station rotonde. Hier neemt u de eerste afslag richting de Wibautstraat en vervolgt u de S112 tot aan het Rhijnspoorplein, hier slaat u bij de stoplichten linksaf de Mauritskade op en volgt u de Mauritskade welke overgaat in de Stadhouderskade (S100). Bij het 1e verkeerslicht na het Vondelpark (ter hoogte van het Marriot Hotel) slaat u rechtsaf over de trambaan de Leidsebrug op. Direct over de Leidsebrug slaat u rechtsaf richting  de Leidsekade, de ingang van de parkeergarage Hirsch & Cie* is aan uw linkerhand ter hoogte van Leidsekade 107. Let op: De afslag naar het Leidseplein is alleen voor bestemmingsverkeer, maar voor u dus toegestaan om deze afslag te nemen.
 
Uitrijden met de auto:

Vanuit de garage draait u rechts de Leidsekade op, aan het einde slaat u weer rechtsaf en maakt vervolgens een U-turn richting de Leidsebrug. Via de rijbaan aan de zijde van het American Hotel kunt u over de Leidsebrug linksaf of rechtsaf via de Stadhouderskade uw weg vervolgen.
 
* De garage Hirsch & Cie betreft alleen gereserveerde parkeerplaatsen. De dichtstbijzijnde openbare parkeergelegenheid is de Qpark garage Byzantium, deze bevindt zich aan de Tesselschadestraat 1G, naast het Marriot Hotel.
 
U komt onverhoopt toch vanuit west aangereden:

Let op: u kunt niet aan het einde van de Overtoom rechtsaf slaan en bij de eerste stoplichten linksaf slaan om het Leidseplein te bereiken. Vanuit deze richting is de Stadhouderskade 2 banen recht doorgaand verkeer. Uw eerste keermogelijkheid betreft de weteringcircuit rotonde om vervolgens via Stadhouderskade Oost aan te rijden, conform bovenstaande routebeschrijving.

© 2019 - CBRE